Duh Skadarlije koju je svim srcem voleo boem Toma Zdravković oživeo je u „Kombank areni”. Bina je bila ukrašena starim fotografijama čuvene prestoničke četvrti, a za stolovima zastrtim crveno-belim stolnjacima tik pokraj scene sedele su meraklije – poštovaoci Tominih pesama, dok su tribine u najvećoj prestoničkoj dvorani bile dupke pune publike svih generacija.

Pod kupolama „Arene”, u organizaciji „Melos estrade” priređen je „Koncert sećanja na Tomu Zdravkovića” povodom obeležavanja dve i po decenije od njegove smrti. Program koji su vodili Vanja Bulić i Danica Maksimović počeo je stihovima Zdravkovićeve pesme „Pustite me noćas da umrem za njom”, a pevao ih je Zoran Kalezić. Atmosferu je zagrejala grupa „Legende” čuvenom „Cigani, tiho, tiho svirajte”.

Na sceni su se smenjivali mnogobrojni pevači, njih tridesetak, među kojima su bili Lepa Lukić, Merima Njegomir, Aca Lukas, Dragan Kojić Keba, Saša Matić, Halid Bešlić, Tomin brat Novica Zdravković… Njih je pratio orkestar Aleksandra Sofronijevića. Oni su izvodili najveće hitove legendarnog Tome Zdravkovića, koji je uglavnom bio i tvorac svojih pesama za koje je govorio da su autobiografske jer je svoje ljubavne priče pretakao u stihove.

Spektaklu su prisustvovali supruga i sin Tome Zdravkovića, koji su za ovu priliku doputovali iz Kanade.